EMDR TEKNİĞİ NEDİR? NE İÇİN KULLANILIR?

EMDR TEKNİĞİ NEDİR? NE İÇİN KULLANILIR?

“Genelde travmatik bir şey olduğunda bu, sinir sisteminde orijinal resim, sesler, düşünceler, duygular ile birlikte hapsolur. Deneyim orada olduğundan hatırlatıcı bir şey ortaya çıktığında yeniden tetiklenmeye devam eder. Bu kontrol edemiyorum gibi göründüğümüz pek çok rahatsızlık, korku ve çaresizlik gibi olumsuz duyguların temelini oluşturuyor olabilir. Bunlar aslında geçmiş tecrübeyle bağlantılı duyguların tetiklenmesidir. EMDR de kullandığımız göz hareketlerinin sinir sistemini açtığı ve beynin deneyimini işlemesine izin verdiği görülmektedir. Bu REM uykusunda, rüya ya da uykuda olan şey olabilir. Göz hareketleri bilinçdışı malzemenin işlenmesine katkıda bulunabilir. Akılda tutulması gereken önemli şey, iyileşmeyi gerçekleştirecek olan şeyin sizin beyniniz olduğu ve kontrolün sizde olduğudur. “

EMDR deki göz hareketleri ile kişide hala olumsuz izi sürmekte olan geçmiş tecrübeleri zihninde işlenir ve diğer normal anıların yanında kaydolması zihin tarafından sağlanır. Böylelikle bu tecrübelerin olumsuz izlerinin etkisinden kurtulan kişi yaşamına daha uyumlu ve iyi bir şekilde devam edebilir.

Uzman Psikolojik Danışman Sunay ÖZŞAHİN
Merhaba Bursa Mavi Ağaç Psikoloji de Danışanlarıma Hizmet sunmaktayım. Randevu talebiniz için iletişim kanallarından bana ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir