Psikolog Elçin Kaya Karataş

2018 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun oldum.

Mezun olduktan sonraki iki yıl boyunca İzmir Alsancak’ta bulunan özel bir klinikte psikolog olarak çalıştım.

Bu süre zarfında çocuk, ergen ve yetişkinlerle çalışma fırsatı buldum test uygulamaları yaparak raporlama sürecini yönettim. 2020 yılında Ege Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine başladım. Eğitimim boyunca Konsültasyon ve Liyezyon psikiyatri biriminde görev aldım.

Bu süreçte birçok projede yer aldım. Ayrıca, farklı kongrelere katılarak görev aldığım projelere dair sunumlar gerçekleştirdim. 2021 yılında İzmir Psikoloji Merkezinde psikolog olarak çalışmaya başladım. Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI), Rorschach Mürekkep Testi, Yetişkin Değerlendirme Testleri, Çocuk Değerlendirme Testleri, Tematik Algı Testi, Çocuk Algılama Testi, Uygulamalı Çizim Testleri ve Resim Analizi, Moxo Dikkat Testi, Ankara Gelişim Testi(AGTE) gibi birçok testin uygulayıcısıyım.

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), Attentioner Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Müdahale Programı, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Oyunu Terapisi, Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimlerimi başarılı bir şekilde tamamladım. Haber Hürriyeti Gazetesinde psikoloji alanında paylaştığım yazılarımla köşe yazarlığı yapmaktayım.

Uludağ Üniversitesinde 2023 yılında başladığım Kadın ve Aile Çalışmaları yüksek lisans eğitimim halen devam etmektedir. Özellikle dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, davranış bozuklukları, teknoloji bağımlılığı, anksiyete(kaygı) bozukluğu, sınav kaygısı, depresyon, kardeş çatışması, aile ve çift terapisi üzerine çalışmalar yürütmekteyim.

Bilgi ve Randevu: 0850 474 48 64 

Psikolog Elçin KAYA KARATAŞ
Merhaba Bursa Mavi Ağaç Psikoloji de Danışanlarıma Hizmet sunmaktayım. Randevu talebiniz için iletişim kanallarından bana ulaşabilirsiniz.